Bestyrelsens beretning 2023
Formandens beretning
Året der gik
2023 var et år med forandring – et år med behov for nytænkning – et år hvor der blev ryddet op, og ikke mindst et år hvor arbejdet med re-branding af Gladsaxe Privatskole for alvor startede. 2023 var også Runes første kalenderår som skoleleder, efter han i efteråret 2022 overtog posten.
Det tager tid at finde sig til rette i førersædet, der er mange sammenhænge, og mange dynamikker at sætte sig ind i. Man siger det tager en ny leder 100 dage at sætte sig ind i jobbet, man taler om en såkaldt 100-dages plan. 100 dage er den tid, det tager at komme rundt i virksomheden, få dannet sig et overblik, fra personalesamtaler, til drift og økonomi, samt at forstå virksomhedens værdier og kultur. Så da vi nåede begyndelsen af 2023 var skolens nye ledelse sammen med bestyrelsen klar til at trække i arbejdstøjet.
Bestyrelsens arbejde i 2023 har haft netop dette generationsskifte som omdrejningspunkt. Der var behov for oprydning, modernisering og re-branding. Nogle tiltag var allerede indført, og var kommet for at blive, som f.eks. etablering af elevråd, halvårlige arbejdsdage samt mulighed for at låne skolen ud til arragementer. Andre skulle først søsættes.
I begyndelsen af 2023 fik vi defineret vores kerneopgave. GPs kerneopgave er med børnene i centrum. Det er nu en gang en skoles formål at uddanne børn, men på GP er kerneopgaven ikke blot at uddanne, men også at danne børn. Børn der er selvstændige, kan tage ansvar og fungere i den verden, de vil møde efter skolen. Vi mener, at måden vi gør det på bl.a. – og i særdeleshed – er gennem fællesskabet. Derfor er fællesskabet kommet ind som et nøgleord i GPs kerneopgave.
Set fra et virksomhedssynspunkt er det ligeså vigtigt at have defineret et formål, som alle kan se sig selv i. Det betyder, at alt det arbejde, der lægges, alle de valg der træffes, på den ene eller den anden måde kan spejle sig ind i kerneopgaven. På den måde giver kerneopgaven værdi for eleverne såvel som for skolen. Denne kerneopgave vil løbende blive masseret ind i GPs dna gennem en række initiativer og ændringer, og forankres nu også i skolens vedtægter.
Der er blevet støvet grundigt af i mange kroge, og nogle af de allervigtigste planer er blevet ajourført. Det er f.eks. sorgplan, antimobbestrategi, brandinstruks/evakueringsplan, mobilpolitik, IT-politik, finansiel strategi, blot for at nævne nogle.
Oprydningen omfattede også et gennemgribende eftersyn af økonomien. Skolens budgetkonto har fået en grundig hovedrengøring, og her en tak til Helle Henriksen for at holde styr på alle tallene. Besparelser og optimering var nøgleordene for GPs økonomi i 2023. Ved udgangen af 2022 stod landet i en hidtil uset høj inflation og en energikrise, bl.a. som resultat af krigen i Ukraine. Bestyrelsen og ledelsen har derfor kørt en stram økonomisk kurs. Der er blevet sparet, hvor det har været muligt, der er blevet tænkt kreativt ifm. at ressourceoptimere. Nogle af disse krumspring har periodevis haft indflydelse på jeres børns hverdag, og vil vil gerne takke jer forældre for jeres opbakning, for strategien har båret frugt – det er regnskabet 2023 er tydeligt bevis på.
På trods af besparelser har vi forsøgt at tilgodese børnenes hverdag og undervisning fremfor bekostelige renoveringer. Vi ønsker en skole med tidssvarende og funktionelt udstyr, så på IT-fronten er der også sket moderniseringer og vedligehold. Skolens netværk blevet opdateret, udtjente smartboards er blevet udskiftet, og der er indkøbt arbejds-
PC’ere til skolens personale. Skolen har valgt at indkøbe refurbished PC’ere til gavn for både klima og økonomi. Ressourcegenanvendelse, miljøbevidsthed og bæredygtighed er værdier, vi i bestyrelsen gerne fortsat vil fremme.
I forhold til kommende renoveringer er der dog taget det første spadestik, idet der er indhentet en 360-graders analyse af vedligehold og energiforbedringer af skolens bygninger. Således at energioptimering og bygningernes forbrug kan blive tænkt ind fra starten. Realisering heraf er foreløbig sat på stand-by, indtil der er økonomi til det.
Men man kan ikke spare sig ud af det i længden. Så hvis man ikke kan mindske udgifterne, må man arbejde på at øge indtægterne. En ting, der står klart omkring økonomi er vigtigheden af at kunne tiltrække nye elever på GP. I årene under corona er de nye 0. klasser ikke blevet fyldt tilstrækkeligt op, og det har stor indflydelse på skolens økonomi. Der er derfor blevet arbejdet benhårdt på at tiltrække skolestarterne, og det er meget glædeligt at vi i år 1. juni kan se frem til en fyldt 0. klasse.
At kunne tiltrække nye elever til GP handler i høj grad om at GP skal være en attraktiv skole. Det bliver vi kun, hvis vi har noget særligt at tilbyde vores elever, og hvis skolen formår at fortælle historien. Derfor er der blevet arbejdet med det alt det, vi gør i hverdagen, såvel som på markedsføring. Vi har f.eks. spurgt os selv: hvad får vi ud af at have 10 dansktimer om ugen i indskolen? Ville eleverne lære at læse og stave ligeså godt, hvis der kun var 8? så kunne de resterende 2 timer måske skabe mere værdi på en anden måde. Det har netop betydet, at der er blevet indført SKØN på skemaet i indskolingen og flere tiltag er i støbeskeen. Og det hele læner sig op ad kerneopgaven.
Det handler om at vi på GP sætter fællesskabet højt, respekten for andre mennesker, rummeligheden, nysgerrigheden, ansvaret. Det er de værdier, vi mener, er vigtige at give vores børn, for at give dem de bedste betingelser for at være samfundsborgere i en stadig mere kompleks verden.
Så mange tiltag, så mange ideer og så mange ændringer skaber uundgåeligt bølger og oprørt hav. Det har til tider krævet sin leder. Jeg vil derfor på vegne af bestyrelsen takke for det tætte og gnidningsfri samarbejde vi i bestyrelsen har med skolens ledelse Rune, Mie og Claus. Åbenheden, ærligheden og den gode tone er værdier, vi i bestyrelsen værdsætter, og uden dem vil vi ikke nå i mål. Det er altid en fornøjelse at arbejde sammen med jer. I er ukuelige, arbejdsomme og bare altid klar til at tage fat. Om det er at rydde op i dokumenter og driftsoptimere, eller moderniseringstiltag og strategi, så bliver der altid leveret, og det samtidig med at I kører en skole og en SFO ved siden af. Tak.
I 2023 er det ikke kun nye elever GP har måttet tiltrække. På personalesiden har vi sagt velkommen til flere nye ansigter. På lærersiden har vi sagt velkommen til Juliett Christensen, Cathrine Fjord, Jesper Jensen, Annette Beske Andersen, Morten Nielsen, Michel Friis og Charlotte Pedersen, mens vi på pædagogsiden har taget imod Merete Lissau og Michael Deth-Jensen. Et varmt velkommen til jer alle
Og så har vi måttet sige farvel til: Jan Hansen efter 27 år på GP, som har fundet en lærerstilling lidt tættere på sin bopæl, Rehanna Malik for 14 år på GP, Mette Zarp Nielsen for 9 år på GP, Elin Kristensen for 7 år på GP, samt Camilla Frydenlund Schrøder og Teis Garde. Tak til alle for indsatsen gennem de mange år og for den forskel I har gjort både for vores børn og for de børn, der nu er vokset ud af GP.
Og så en særlig tak til alle jer andre blandt skolens personale, der har fået hverdagen til at køre og givet vores børn nogle meningsfyldte, gode og lærerige skoledage og ikke er blevet bragt ud af kurs.
Jeg vil også rette en særlig tak til min bestyrelse, hvor der også har været lidt udskiftninger i 2023:
Et stort tak skal lyde til Regitze Kyllesbech som forlod bestyrelsen i august efter mere end 7 år i bestyrelsen. Tak for de mange skarpe input og dit ukuelige engagement.
Også en stor tak til Lars Voigt Djelert, som forlod bestyrelsen i december efter næsten 2 år i bestyrelsen. Tak for din store indsigt i virksomhedsdrift, din ihærdighed, de mange lærerige debatter og en kæmpe indsats.
Dette har følgeligt betydet at begge suppleanter Lise Baunkjær Wael og Jesper Hansen er trådt ind i som fuldbyrdede medlemmer af bestyrelsen. Velkommen til.
Et særligt tak til Dianna Vad Alexandersen, som fra og med denne generalforsamling udtræder af bestyrelsen. Tak for dit enorme engagement, din ukuelige optimisme, din ordentlighed og din empati. Du har i den grad været tovholder på at få ændret GPs kurs, så skolen atter kan være fremtidsparat og samtidigt et dejligt sted at være.
Også en tak til medarbejderrepræsentanterne Camilla Frydenlund Schrøder som forlod GP i foråret og Elin Kristensen som overtog medarbejderrepræsentantposten herefter, og forlod GP i sommer. Bestyrelsen byder ny medarbejderrepræsentant Ane Lundquist velkommen og takker for et konstruktivt samarbejde.
Året der kommer
Bestyrelsen fortsætter arbejdet i 2024, hvor nogle af temaerne vil være kommunikation og det gode skolehjemsamarbejde. Vi arbejder lige nu på at færdiggøre skolens antimobbestrategi, der ikke kun beskriver, hvordan man bedst kan afhjælpe mobning, men i lige så høj grad om, hvordan man forebygger det. Med afsæt heri kommer vi netop til at arbejde med kommunikation og konfliktforebyggelse, som synes at være emner mere relevante end nogensinde før.
I 2024 vil vi også arbejde videre med trivsel, fællesskabet og forældreengagementet. Derudover har vi planer om for alvor at komme i gang med re-branding, i form af opdatering og opfriskning af skolens hjemmeside, promoveringsvideo og logofornyelse.
For at afslutte med dem, det hele drejer sig om: vores børn, eleverne på GP. Tak for at I hver dag giver lidt til fællesskabet og gør GP til det vi er, både i dag og i morgen.
Har du spørgsmål
Vi svarer som regel tilbage indenfor 24 timer i hverdagene.
Aktivitetskalender
Gå til indmeldelse
Følg os på socialemedier